برنامه های فرهنگی هنری سعید الهی برای شهر تهران

ساخت وبلاگ
سعید الهی ۴۵ ساله، فارغ التحصیل علوم ارتباطات اجتماعی بوده و از سال ۱۳۷۲ همزمان با حضور در عرصه روزنامه نگاری، به عنوان یکی از مدیران جشنواره بین المللی موسیقی فجر، فعالیت حرفه ای خود را در عرصه هنری از این رویداد معتبر جهانی آغاز نمود.

وی از آن پس مسئولیت های متعددی را در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری کشور در سطح ملی و بین المللی و نیز برخی مراکز برنامه ریزی و سیاستگذاری عهده دار بوده است که از آن جمله میتوان به مسئولیت های وی در موزه هنرهای معاصر تهران، سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان‌ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و.‌‌..در طول این سالها اشاره کرد.

وی که در آخرین مسئولیت خود مدیر عامل خبرگزاری سینمای ایران(سینماپرس) بوده است، این روزها به عنوان نامزد انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، خود را برای رقابتی تنگاتنگ با سایر نامزدها در روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری آماده کرده است.

********************************

برنامه جنابعالي به طور كلي براي فعاليت هاي صنفي هنرمندان و بطور اخص براي هنرمندان حوزه موسيقي چيست؟

بر اساس قوانین و ضوابط جاری کشور هرگونه فعالیت فرهنگی و هنری ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات کل تابعه آنها در سراسر کشور باید صورت پذیرد. لذا فعالیتهای صنفی جامعه هنری نیز پس از ثبت قانونی در این دستگاه دولتی امکان برخورداری از بودجه های بلاعوض فصل ۵ وزارت ارشاد را میتواند داشته باشد. شورای اسلامی شهر به دلیل تاثیرگذاری برنامه های فرهنگی و هنری بر تلطیف فضای عمومی شهر و در عین حال لزوم وجود نگاه هنری جهت انتقال و نهادینه سازی مفاهیم و پیامهای مربوط به فرهنگ شهروندی و شهرنشینی در میان شهروندان، در این خصوص به سازمان مدیریت شهری به خصوص تهران اجازه حمایت از اینگونه فعالیتها را در قالب سخت افزاری و نرم افزاری داده که از جمله میتوان به اختصاص بنا  و یا برخی حمایت های مالی اشاره کرد.

قطعا ساماندهی این حمایت ها و تدوین قوانین و آیین نامه های جدید متناسب با تولید و یا گسترش انواع هنرهای نوین در سطح شهر و متناسب با نیاز روحی و روانی شهروندان و در کنار آن نظارت بر هزینه های انجام شده در جهت جلب رضایت مخاطبان آن حوزه و رعایت نگاه عادلانه از سوی مدیران شهری در حمایتها از جمله دغدغه هایی است که میتوان از طریق کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر آنها را محقق کرد.


چه طرحي براي افزايش ظرفيت صندلي برنامه هاي هنري داريد؟

در حال حاضر صرف نظر از بناهای تخصیص داده شده از سوی دستگاه های دولتی همچون وزارت ارشاد، حوزه هنری و ...مجموعه هایی تحت عنوان فرهنگسراها و...با حمایت مستقیم شهرداری ها میزبان علاقمندان رشته های هنری به ویژه موسیقی هستند. یکی از برنامه های جدی حقیر مبتنی بر نگاه آینده پژوهانه، افزایش سالن ها با ظرفیت خیلی بیشتر از شرایط فعلی در اقصی نقاط تهران است که یا بصورت مستقل و یا در قالب پردیس عملی شود. این امر قطعا امکان دسترسی همگان در مناطق مختلف به اجرای برنامه های هنری را تسهیل خواهد کرد. بی شک با اجرای چند پیمایش میدانی به راحتی میتوان متوجه میزان سرعت و گسترش علاقمندی اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جوان کشور به هنری چون موسیقی آن هم در سبک های مدرن و امروزی شد و انکار آن خیلی بعید به نظر میرسد. لذا این برای پایتخت ایران زیبنده نیست که تنها یک یا دو سالن برای اجرای اینگونه برنامه های پرمخاطب در نطر بگیرد. مدیریت شهری با اتکا به درآمدهای حاصله از پرداختی های بموقع و قانونی شهروندان میتواند سالن سازی و مرمت و بهینه سازی سالن های موجود را در بخش فعالیتهای فرهنگی اجتماعی خود قرار داده و در توسعه شهر این بخش بسیار مهم را نیز مد نظر قرار دهد.

مهمترين چالش فرهنگي و اجتماعي فعالان و هنرمندان در إبر شهر تهران چيست و چه راهكارهايي براي حل اين چالش ها سراغ داريد؟

ایجاد تناسب و تعادل در حوزه رسیدگی به مطالبات شهروندان در حوزه های فرهنگی اجتماعی از جمله چالش های جدی در این بخش است که این امر نیازمند اقناع سازی سایر اعضای شورای اسلامی شهر تهران و بالطبع مدیران شهر این کلانشهر است؛ بگونه ای که هیچکدام از موضوعات فرهنگی اجتماعی آسیب جدی ندیده و اهمیت هر یک در جایگاه خود فراموش نشود.

برای پاسخ به سوال شما باید به اولویت های شهر در این بخش رجوع کرد؛ هر چند که این امر از اعتقاد قلبی و عقلی اینجانب به حضور و تاثیر هنر در زندگی جاری و ساری تک تک شهروندان نمی کاهد.

در حالی که اولویت اول کشور و به تبع آن تهران با این جمعیت میلیونی، موضوعات اقتصادی و معیشتی کشور و حتی اجتماعی است و مباحث فرهنگی به رغم تاکیدات مقام معظم رهبری هنوز از جمله موارد مغفول مانده دولتهاست، قطعا نمیتوان انتظار داشت که شورای اسلامی شهر تهران نسبت به فضای عمومی حادث شده در جامعه بی تفاوت باشد. اگر این واقعیت را در ابتدا بپذیریم آنگاه میتوان به راحتی مشارکت سایر نمایندگان شورا را برای حل چالش های فرهنگی هنری جلب کرد.

برنامه های هنری به زعم من برای شهروندان مانند هوای پاک و آب شرب سالم یه تغذیه فرهنگی حیاتی ست؛ اما باید پذیرفت که در کنار این ضرورت نمیتوان برخی معصلات اجتماعی مانند حاشیه نشینی ها، تکدی گری ها، کارتن خوابها و... که متاسفانه نمای شهر زیبایمان را مخدوش کرده و منظره تهران عزیز را در برابر دیدگان همشهریان بزرگوار، مسافران اقصی نقاط کشور به پایتخت و حتی تعداد اندک توریستهای خارجی کریه ساخته را در اولویت نخست قرار نداد.

اغلب چالش ها در همین حد و قواره است که این نیازمند انجام پژوهش های دقیق علمی و میدانی و طرح مستدل آنها با سایر اعضای شورا با تکیه بر روحیه تعاملی ست.

بطور مشخص، موسیقی یک نیاز انکارناپذیر برای بشر امروز است؛ هرچند که برای نهادینه سازی آن در امر توسعه شهر باید تلاش بسیار کرد و این امر محقق نخواهد شد مگر با کمی صبر و متانت جامعه هنری و شهروندان عزیز و البته حضور افراد مسلط و دلسوز در عرصه برنامه ریزی و مدیریت فرهنگی در شورای اسلامی شهر تهران.

در شوراي قبلي بودجه برخي نهادهاي صنفي از جمله خانه موسيقي قطع  شده است در اين باره چه نظري داريد؟

برای حل این مشکل ابتدا باید به بسترهای قانونی این امر رجوع کرد. اساسا ورود مدیریت شهری به برخی اقداماتی که بر حسب سلیقه و اعمال نطرهای شخصی بُعد اجرایی به خود گرفته در آینده ای نه چندان دور دچار مشکلاتی ازین دست خواهد شد. شورای اسلامی شهر وظیفه هدایت، حمایت و نظارت بر عملکرد شهرداری ها و از جمله سازمان فرهنگی هنری و معاونت فرهنگی اجتماعی را دارد؛ منتها در چارچوب قوانین مصوب؛ لذا برای حل مشکل بودجه ای خانه های هنر نمیتوان بطور احساسی سخن گفت و این موضوع مستلزم بررسی دقیق و مباحث مطروحه است.

شهرداری تهران با توجه به میزان درآمد و در عین حال نیازهای شهر امکان تخصیص انواع بودجه ها به برنامه ها و یا حتی برخی فعالیتهای صنفی را دارد اما اگر به دنبال توسعه پایدار بوده و قرار است از پراکندگی و شلختگی و اعمال سلیقه های شخصی پرهیز کنیم باید برای انجام هر کاری شکل قانونی و حقوقی ان نیز اصلاح و تصویب شود. قطع بودجه موسیقی موضوع چندان پیچیده ای نیست که قابل حل نباشد و راهکار آن بررسی مجدد و در صورت نیاز پر کردن خلاهای قانونی پیرامون آن است. قطعا برای مدیریت شهری اگر چنین وظیفه ای تعیین شده باشد بحث بودجه این خانه مجدد احیا خواهد شد

ایرانی موزیک...
ما را در سایت ایرانی موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iranhmusic بازدید : 168 تاريخ : دوشنبه 25 ارديبهشت 1396 ساعت: 14:33